maanantai 18. tammikuuta 2016

Tiilen kasausta

Olipa kerran Grease niminen musikaalinäytelmä. Meiltä pyydettiin sinne pari tiiliseinää. Me suostuimme. Nyt en halua nähdä tiiliä enää ikinä O.O

Ensinnäkin ette usko kuinka montaa eri kasausmallia tiileillä on ei herranjumala, ja vaikka meiän pitikin saada ne näyttämään siltä ko ne olis amerikasta joskus 70-80 luvulta, se ei karsinu paljoa. Tos ny on ne mistä me tehtiin esimerkit ja valittiin mikä pidetään. (päädyttiin common amerikkaan)


Sitten ko oltiin pätetty mitä mallia käytettiin, ni alettiin tekeen tiiliä!
Elkää huoliko ei me oikeita tiiliä tehty :) Sahattiin vaan huokolevystä tiilen muotoisia palasia ja puukolla veistettiin ne tiilin näköisiksi.

Siinä vasta olikin hommaa. Hengitysmaskit on järkevillä ihmisillä päässä sen takia koska huokolevy pöllähteli niin muhkeasti kun sitä veisteli, että jos ei halunnut keuhkojen olevan prokkiksen päätteeksi huokolevypölyn vuoraamat niin kannatti.


Tiilikokoja oli kahta erilaista ja molempia tehtiin sellaset vähän yli 1 000 klp.

Jouduttiin etsiin kaikennäköisiä laatikoita ympäri osastoo jotta oltaisiin saatu kaikki mahtumaan niihin. xD


Sitten kun tiilet oli valmiit ja niihin tehty pohjat vanerista, oli aika laittaa ne kiinni. Se tehtiin tietenkin laastilla, mikä oli muuten aikas hauskaa ensimmäistä kertaa. Itse laastin teossa kannatti tosin käyttää taas hengityssuojainta koska jauhe pöllysi sen verran. Laastia tehtiin kahta erilaista: paksua suht nopeasti kuivuvaa ja aikas tönkköä, minkä päälle tiilet sitten laitettiin, ja enemmän liejumaista mikä heitetiin sitten tiilten päälle, että ne varmasti pysyvät sekä kiinni että koossa ja tuntuvat/näyttävät enemmän tiililtä.
Laastin kuivumisen jälkeen seinät maalattiin punatiilen värisiksi, ja laitettiin vielä likaläiskiä sinne tänne luodaksemme illuusion seinien vanhuudesta.Kolmen 4.5 metriä korkeiden seinien lisäksi meillä oli sellainen jännä pömpöösi jolle tehtiin samat käsittelyt, ja siitäkin tuli kyllä aika komea vaikka itse sanonkin.

                    

                       


Ero siinä vain oli että siihen tuli keskelle sellainen hiano pyörö-ovi.


Noiden puuosien takia pitikin sitten katsoa aika tarkkaan mitä tiiliä laitettiin mihinkin ja sielä me sitten pätkittiin tiilien päitä vinoon jotta ne mahtuisi siihen sillai täydellisesti.Me jopa numeroitiin ne jotta muistetaan sitten mikä pala kuuluu mihinkin kun laitetaan laastit.

Ensimmäinen latomiskierros meni kuitenkin vinoon, joten jouduttiin tekemään ovi uudestaan. Nojaa, loppujen lopuksi siitä tuli kuitenkin aika kaunis C:

                                   

Että sellaista tällä kertaa, paljon opittiin ja hauskaa oli :3 Myöhemmin päästään sitten katsomaan tän nimenomaisen näytelmän harkkoja \o/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti