sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Harrastuksia

Harrastukset on ihan kivoja ja terveitä ja tuovat vähän mausteita elämään. Mun harrastuksesta tulee yleensä paljon kysymyksiä joihin mä en aina jaksa vastata (vale) joten mä päätin valistaa mun paria lukijaani antamalla hienon tietopläjäyksen.

Tänään mä siis paljastan teille mun nörttiyden levelin ja kerron teille vähän LARPpauksesta. LARPpaus tulee siis sanoista Live Action Role Playing tarkoittaen liveroolipelaamista, johon kuuluu hahmon tyylisesti pukeutuminen ja käyttäytyminen ja hahmon elämään asettautuminen. On myös olemassa netti- ja pöytäroolipelaaamista.

Tässä on issuu.com:ista löytynyt lehtinen upotettuna. Siinä selitetään Larppauksen perusasiat aikas tyhjentävästi ja kivasti nimenomaan pohjoismaisen larppikulttuurin näkökulmasta. Se on kyl enkuks...

Löysin myös suomenkielisen lehden, jossa kerrotaan larppauksesta! Se on tosin vaan artikkeli, alkaa sivulta 33 :)

https://issuu.com/h2-lehti/docs/h2_2015_issuu

Seuraavana löytyykin sitten linkki, jossa selitetään enemmän amerikkalaisesta fantasialarppikulttuurista. Sellasta nörtteilyä mitä näkyy usein tv sarjoista jos niissä larppausta näkyy. Enkuks myös.

https://issuu.com/goshai/docs/larp_magazine_april_2006

Nyt laitan teille pari linkiä pariin hyvään larppilehti nroon (enkuks) missä on hyviä asioita mitä vois/haluais/pitäis larpauksesta tietää.

https://issuu.com/akitan/docs/knudepunkt_2010_-_playing_reality

https://issuu.com/akitan/docs/knudepunkt_2007_-_lifelike

Näin. Toivottavasti kiinnosti ja jos kiinnosti niin toivottavasti tää nyt selitti tarpeeks/jotenkin ymmärrettävästi larppauksesta. Ja jos jäi vielä jotain epäselvää tai ette jaksanu/osannu lukea niin tässä on vielä video. Nordic Larpin ja youtuben tarjoama, enhoy <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti