maanantai 25. kesäkuuta 2018

Lasten leikkiä

Pikku Kakkosen 40-vuotis juhlanäyttelyyn haluttiin lasten leikkirata. Tähän leikkirataan kuului muun muassa ns. vannerata pikku kakkosen väreillä. Lähdimme siis miettimään että miten tällainen onnistuisi.

Ensin harkitsimme tekevämme normaaleihin hulavanteisiin tukevat pidikkeet joilla ne pysyisivät pystyssä.Konsultoimme tässä vaiheessa asiakasta, joka sanoi että haluaisi mielummin eri kokoisia kaaria, kuin kokonaisia hulavanteita. Olimme asiakkaan kanssa samaa mieltä siinä, että kaarista lasten olisi helpompi päästä läpi kompastumatta.
Otimme siis esiin muovisia sähköputkia ja kokeilimme erilaisia taivutustyylejä niihin.Taivutukseen oli olemassa ihan sähköputkentaivutusjousi.


Mutta se oli aika lyhyt eikä siksi oikein soveltunut hommaan. 


Tulos enemmän mutkaista, kuin kaarta.


Tällaisen hienon vänkyrän sillä olisi helposti saanut, mutta ei asiakkaan mielimää kaunista kaarta. Siispä kokeilimme kuumailmapuhallinta. Sen kanssa piti tosin olla varovainen ja rauhallinen ettei putki kuumentunut liikaa yhdestä kohtaa ja tummunut, sulanut kokoon, tai mennyt kokonaan katki. 

Tähän tapaan.Käytimme kuumailmapuhallinta taittoon, mutta käytimme sen apuna paksusta vanerista tehtyä kaarta ja hissukseen kuumensimme ja taitoimme putkea oikeaan muotoon kaarta vasten. 


Kaarien maalaukseen käytettiin ensin tartuntapohjamaalia, sillä tavallinen pohjamaali raapiutui liian helposti irti.Kun pohjamaali kuivui, aloimme suunnitelemaan erilaisia tukijalkoja kaarille. Ehdotimme asiakkaalle että voisimme tehdä jaloista joko tavallisen neliöitä tai pyöreitä, tai sitten voisimme tehdä niistä erikoisempia, kuten kukan tai eläimen tassun muotoisia. Asiakas valitsi yksinkertaiset pyöreät.
Sitten maalasimme kaaret enää Pikku Kakkosen väreillä kauniiksi ja olimme valmiita. 


Asiakas oli kaariin oikein tyytyväinen, niin kuin olivat tekijätkin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti